WOCA Masterolie Wit 2½ltr *


Nummer 15001224

Masterolie wordt gebruikt als basisbehandeling van nieuwe, onbehandelde of geschuurde houten vloeren. Masterolie Naturel wordt meestal gebruikt voor donkere houtsoorten, terwijl Masterolie Wit gebruikt wordt om het oppervlak van lichte, eventueel geloogde vloeren als vuren, essen en eiken intact te houden en te versterken.

Resultaat:

Door de basisbehandeling wordt een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje in het bovenste poriënsysteem van het hout gevormd. De behandeling kan steeds worden aangevuld met nieuwe olie.

Gebruiksaanwijzing:

Vernevel bij beuken en robijn eerst WoCa Onderhoudsolie met een sproeiflacon over de vloer en poets deze direct met een witte pad in het hout. Laat de onderhoudsolie vervolgens minimaal 2 uur drogen en ga daarna pas verder met het aanbrengen van WoCa Masterolie. Door het aanbrengen van onderhoudsolie zal de opname van de masterolie gelijkmatiger zijn. Bij bepaalde harde houtsoorten (o.a. maple, ipé) kan het toevoegen van 5-10% WoCa olieverdunner noodzakelijk zijn. Masterolie bij voorkeur met een schuimroller of oliespons aanbrengen en machinaal met een boenmachine verwerken.

Nabehandeling:

Na de oliebehandeling moet de vloer ingewreven worden met masterolie of onderhoudspasta, waarmee deze aan laatste finish krijgt. Ter afsluiting moet de vloer altijd geboend worden met een boenmachine en katoenen doeken.

Reiniging en onderhoud:

Regelmatige reiniging met natuurzeep en basisreiniging met intensiefreiniger. Een regelmatige behandeling met onderhoudsolie of -pasta geeft de vloer een optimale bescherming.

Eigenschappen:

  • Voor alle houtsoorten en vloertypen
  • Zeer geschikt voor grote vloeroppervlakken
  • Bij voorkeur machinaal aanbrengen
  • Geschikt voor kinderspeelgoed
  • Woonbiologisch aanbevolen

Verbruik: 8-12m² per liter

Download productblad

    Laden
    Laden