WAKOL MS290 1k Polymeerlijm 18kg


Nummer 1529005

Stootvaste 1K MS Polymeerlijm

Wakol MS290 is een stootvaste parketlijm, geschikt voor alle soorten genormeerd parket, houten tussenvloeren en kurkvloeren, alle maten en houtsoorten en dus universeel toepasbaar. Daarnaast heeft het ook nog eens de voordelen van een MS-lijm, dus de perfecte parketlijm voor de parketteur!

Verbruik:

  • Parket: ca. 700-1300 gr/m² afhankelijk van de houtsoort
  • Kurk: ca. 400-450 gr/m²

Eerste stootvaste MS-polymeerlijm, zonder weekmakers

Met de Wakol MS290 parketlijm kunnen alle soorten parket worden verlijmd. Doordat de lijm net zo stootvast is als bijvoorbeeld de 2K polyurethaanlijm Wakol PU225 kan het hout bij uitzetten en krimpen slechts minimaal bewegen en waardoor naadvorming en schoteling tot een minimum beperkt blijven. Tot op heden waren er nog geen stootvaste MS-lijmen op de markt verkrijgbaar. Nu met de Lecol MS220 is dat gat dus opgevuld.

De MS290 is bovendien vrij van weekmakers. Weekmakers kunnen de vervelende eigenschap hebben dat ze kunnen reageren met de afwerkingslaag van een parketvloer, dus met de lak of de olie. Deze reacties zijn met de Wakol MS290 uitgesloten

Perfect alternatief voor 2K PU-lijm

De parketlijm Wakol MS290 kan als volledig alternatief voor alle 2K polyurethaanlijmen ingezet worden. Deze 2 componenten PU-lijmen worden vaak niet op fabrieksmatig parket ingezet, omdat lijmvlekken slecht tot niet verwijderd kunnen worden. In zo'n geval moet een nieuwe parketvloer direct kaalgeschuurd worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bij de Wakol MS290 lijm blijven alle voordelen van de MS-lijmen intact. Dus lijmvlekken zijn eenvoudig van de vloer te verwijderen, ook na enige dagen, geen zwarte handen en er zijn geen isocyanaten aanwezig, dus geen huidallergische reacties. Verder hoeft de lijm niet gemixt te worden, wat een hoop werk scheelt. De resthoeveelheden hoeven niet weggegooid te worden.

Lange houdbaarheid

De lijm zit verpakt in een met behulp van aluminium/PE-folie luchtdicht gemaakte emmer van 18kg. De voordelen van deze emmer met folie is dat er geen klonten of brokken meer ontstaan, geen smerige handen meer en de lijm heeft een langere houdbaarheid (12 maanden!). De lijm wordt ook niet meer in de inliners (plastic zakken) geleverd, waardoor de lijm eenvoudiger uit de emmer gehaald kan worden.

Download productblad

Download veiligheidsblad

    Laden
    Laden