Plinten en profielen


De afwerking speelt een centrale rol bij elke vloer

De schoonheid van een vloer ligt besloten in de finesses. Daarmee is de afwerking van de vloer bepalend en zijn plinten en profielen een belangrijk onderdeel van de vloer. Bij het plaatsen van een vloer zijn er technische beperkingen (maximaal vloeroppervlak, vereiste dilataties in deuropeningen en leefruimte rondom de vloer) die het gebruik van plinten en profielen nodig maken. Daarom bieden wij je een uitgebreid assortiment zodat je elke vloer individueel vorm kunt geven. Zo hebben we meer dan duizend Prinz profielen en een prachtig assortiment witte plintPrinz profielen.

Plinten en profielen bevestigen

Plinten monteren kan op verschillende manieren, zo hebben we het speciale lijmpistool van Döllken om hoge plinten in recordtempo mooi te kunnen plaatsen. Daarnaast hebben we uiteraard hoge kwaliteit plakplinten die (na het goed schoonmaken van de vloer) met een zelfklevende laag op de vloer geplaatst kunnen worden. Het nieten van plinten is in de meeste vloeren geen goed alternatief, omdat dit het uitzetten van de vloer verhinderd en dat is met name bij houten vloeren, laminaatvloeren en PVC klikvloeren een belangrijke garantievoorwaarde.

Voor de profielen zijn er vele bevsetigingssyetemen beschikbaar, afhankelijk van de situatie hebben de profielen al dan niet een bijbehorend basisprofiel en kunnen ze geschroefd of verlijmd worden, daaarnaast is er een scala aan zelfklevende profielen beschikbaar.

Voor het in verstek knippen van plinten en profielen hebben we het kwaliteitsgereedschap van Löwe of de stans van Döllken.

Witte plint

Witte MDF plinten

Persoonlijk vormgeven gebeurt vaak door het schilderen van de plinten. Om dat te vereenvoudigen is een deel van onze collectie plinten gegrond. Mocht je de plinten graag wit laten dan kun je kiezen voor plinten met een verschillende glansgraad. Uiteraard zijn de hoge plinten ook leverbaar in verschillende hoogtes en modellen. De folieplinten zijn eenvoudig schoon te maken.

Plakplinten

Wanneer je de vloer wilt afwerken bij de deurpost of plinten wilt die vrijwel dezelfde kleur als de vloer hebben dan hebben we een collectie van meer dan 50 verschillende kleuren plakplinten, zodat je altijd een plint kunt vinden die de uitstraling van de vloer benadrukt.

Profielen buigen

Naast duizenden profielen van aluminium, metaal en kunststof hebben we ook buigbare profielen om rondingen af te kunnen werken. Ook zijn er profielen voor allerlei speciale afwerkingen zoals bijvoorbeeld trapkanten en dergelijke.

2218 product(en)
Bekijk:
Sorteren op:
 • Hoekplint MDF wit folie 90x16mm 240cm
  Nummer 161008
  16x90x2400mm
        
 • Renovatieplint Hoek MDF wit folie 90x18mm 240cm
  Nummer 161034
  18x90x2400mm met uitsparing
        
 • Renovatieplint Modern MDF wit folie 90x18mm 240cm
  Nummer 161033
  18x90x2400mm met uitsparing
        
 • Moderne Plint MDF wit folie 90x16mm 240cm
  Nummer 161005
  16x90x2400mm
        
 •       
 •       
 •       
 •       
  Met de filters kan je jouw (zoek)resultaten nauwkeuriger maken.
  Laden
  Laden