Onderhoud Vloeren


Houten vloeren onderhouden

Het onderhoud van houten vloeren is van groot belang voor de levensduur en bescherming van de vloer. Op zich maakt het niet uit of het gaat om een massief planken vloer, een meerlaags vloer (lamelparket of duoplank) of om fineerparket, bij elke houten toplaag is het van belang dat deze wordt beschermd tegen de inwerking van vocht en vuil.

Het dagelijks onderhoud van de vloer kan met een stofzuiger of met een stofdoek, het basisonderhoud en de periodieke bescherming van je vloer hangen af van je voorkeuren en de manier waarop een vloer eventueel is voorbehandeld. De uitstraling en wijze van onderhoud zijn bij een olievloer bijvoorbeeld heel anders dan bij een lakvloer, raadpleeg de onderhoudswijzer parket voor het juiste product in de juiste situatie.

Pvc vloeren schoonmakenSaffier District

Ook het onderhoud van vloeren met een vinyl toplaag kan bepalend zijn voor het lang mooi houden van de vloer. Ook hier maakt het niet uit of het nu gaat om vinyl op rol, LVT stroken of een PVC klikvloer, het onderhoud is in alle gevallen hetzelfde.

Stofzuigen, vegen en lichtvochtig dweilen zijn ook genoeg om een PVC vloer schoon te houden in het dagelijks gebruik. Wanneer je de vloer echter langdurig wat extra bescherming wilt bieden tegen slijtage dan is het goed eens naar onze onderhoudswijzer voor vinyl te kijken om zo veel langer plezier van je vloer te kunnen blijven houden.

Laminaat reinigen

Balterio Grande White

Bij laminaatvloeren is het onderhoud zo mogelijk nog makkelijker omdat de vloer geen onderhoudsmiddelen opneemt en je de vloer dus alleen maar hoeft te reinigen. Hoe minder vocht daar bij komt kijken hoe beter, dus vegen en stofzuigen zijn de beste manier.

Als de vloer wat hardnekkiger vuil vertoond, dan kun je die lichtvochtig afnemen, gebruik daarvoor alleen nooit glansreinigers die op den duur zorgen voor strepen en glansverschillen op de vloer en gebruik ook geen zeepproducten omdat die de oppervlaktespanning van het water kunnen verlagen. Op onze pagina over laminaat onderhoud vind je nog vlekkentips voor het weghalen van allerlei specifieke vuilresten van je laminaatvloer.


23 product(en)
Bekijk:
Sorteren op:
 • WOLFF Piranha
  Nummer 6707033
  #16927 - voor afkorten van deuren,kozijnen,plinten
        
 • MASCOT Waterloo Kniebeschermers Grijs
  Nummer 450099
  Hard geperst Evazote©
        
 • WOCA Olie Conditioner Wit 1ltr *
  Nummer 150029
  OP = OP
        
 • WOCA Onderhoudsolie Wit 1ltr *
  Nummer 69536
  OP = OP
        
 •       
 • WOCA Zeep Wit 5ltr *
  Nummer 69216
  OP = OP
        
 • WOCA Zeep Wit 2½ltr *
  Nummer 69215
  OP = OP
        
 • WOCA Onderhoudsolie Ntrl 2½ltr *
  Nummer 69207
  OP = OP
        
 • WOLFF HM-zaagblad t.b.v. Piranha
  Nummer 6707124
  #17227
        
 • JAMES E Vinyl & PVC reiniger 1000ml
  Nummer 440002
  15 stuks per doos - Beschermt & herstelt de vloer
        
  Met de filters kan je jouw (zoek)resultaten nauwkeuriger maken.
  Laden
  Laden