Laminaat onderhoud

LaminaatreinigerEr is bijna niets te bedenken dat eenvoudiger te onderhouden is dan laminaatvloeren. De dichte toplaag van laminaat neemt geen vuil op en voorkomt dat vuil zich kan hechten aan de vloer. Doordat stof eenvoudig te zien en direct verwijderbaar is worden vinyl- en laminaatvloeren door verschillende organisaties aanbevolen voor mensen met astma of gevoelige luchtwegen.

Laminaatvloer stofzuigen

De vloer is makkelijk schoon te houden met een stofzuiger of bezem, doordat stof los op de vloer blijft liggen. Daarbij zorgt de droge reinigingsmethode ervoor dat er geen vocht in de HDF-laag van de laminaatvloer terecht komt.

Lange delen laminaatLaminaat dweilen

Bij hardnekkige vlekken kan de laminaatvloer ook lichtvochtig gedweild worden. Gebruik hiervoor helder water of de RZ Laminaatreiniger en voor matte vloeren de Alloc Cleaner Plus, de laminaatmerken die Forinn verkoopt hebben die producten goedgekeurd voor gebruik op de vloer en zo bent u dus verzekerd van uw garantie.

Gebruik nooit laminaatreinigingsmiddelen die een laag achterlaten op het laminaat, deze producten worden vaak aangeprezen als 'glansreinigers' of als producten die 'een extra beschermlaag' achterlaten op de vloer. Deze producten zorgen na verloop van tijd voor looppaden, glansverschillen, strepen en krassen die zich aftekenen in de opgebouwde lagen op de vloer en deze lagen zijn vaak vrijwel niet meer te verwijderen zonder agressieve middelen te gebruiken die de vloer kunnen beschadigen.

Alloc Original SfeerlaminaatOma geeft geen garantie

Onder het mom van ' grootmoeders tips'  worden er allerlei middelen aanbevolen op internetfora voor gebruik op laminaatvloeren. Gebruik vooral géén (schoonmaak)azijn, wasverzachter, afwasmiddel of soda op laminaat. Het gebruik van deze onderhoudsmiddelen heeft invloed op het water waarmee laminaat wordt schoongemaakt.

Sommige van deze reinigingsproducten veranderen de oppervlaktespanning van het water waardoor water makkelijker in de naden kan dringen, andere middelen zijn vaak niet pH-neutraal en de zuurgraad van deze producten kan van invloed zijn op de uitstraling van laminaat.Vlekkentips voor laminaatvloeren

 • Chocolade, wijn, zout of vet zijn te verwijderen door het gebruik van lauw water in combinatie met RZ Laminaatreiniger.
 • Inkt, krijt en emailverf kunnen met aceton of nagellakremover verwijderd worden wanneer dit direct na het knoeien gebeurd. Breng de nagellakremover of aceton aan op een doekje en reinig daarmee de vloer, breng het niet rechtstreeks aan op de vloer.
 • Ook strepen van rubber schoenzolen, olie, teer, viltstift en nagellak kunnen op dezelfde manier met aceton of nagellakremover worden verwijderd.
 • Kaarsvet eerst laten uitharden en vervolgens voorzichtig met een scherp voorwerp van de vloer afschrapen zonder daarbij krassen in de toplaag te veroorzaken.
 • Ook kauwgom eerst hard laten worden en dan van de vloer afschrapen zonder deze te beschadigen. Wanneer er na het schrapen iets achter blijft op de vloer kan dit middels aceton op een doekje verwijderd worden.
 • 3 product(en)
  Bekijk:
  Sorteren op:
  • RZ Laminaatreiniger 800ml
   Nummer 460039
   15 stuks per doos - Voorheen Laminaat Onderhoud
         
  • RZ Vlekverwijderaar 500ml
   Nummer 460010
   20 stuks per doos - Voorheen Vlekoplosser Vloeren
         
  • LECOL Refresher OH70 1ltr *
   Nummer 152000065
   Laminaatreiniger met antistatisch effect
         
   Met de filters kan je jouw (zoek)resultaten nauwkeuriger maken.
   Laden
   Laden