Inzethor Roma voor Draai- en kiepramen

De inzethor is geschikt voor praktisch alle houten, aluminium en kunststof draaikiepramen. De inzethor Roma wordt geplaatst zonder gaten te boren in het kozijn. De profiel is standaard 34mm diep (overige maten op verzoek) en de lip is slechts 1 mm, zodat openen en sluiten meestal moeiteloos gaat.

Download bestelformulier horren

De inzethor is eenvoudig in de raamopening te klemmen en met behulp van inzetgreepjes weer te verwijderen. De inzethor is standaard te verkrijgen in helder wit (9016), gebroken wit (9001) en antraciet (7016). Overige kleuren op aanvraag.

Bij inzethorren groter dan 130cm wordt een tussenprofielgeplaatst, voor extra stevigheid.

Meetinstructies
Kunststof kozijn; meet de strakke dagopening van het kozijn, hoogte en breedte. Meet op de mm nauwkeurig en trek hier geen speling vanaf, wij zorgen voor de juiste productiemaat.

Aluminium kozijn; meet de strakke dagopening van het kozijn, hoogte en breedte.
Let op!
Ook de diktemaat (D) van het kozijn meten, dit i.v.m. de plaatsing van de montagebeugeltjes op de hor. Deze hor wordt aan de buitenkant van het kozijn geplaatst (dit kan van binnenuit!). Meet op de mm nauwkeurig en trek hier geen speling vanaf, wij zorgen voor de juiste productiemaat.
Let op!
Bij een aluminium kozijn wordt het inzetprofiel altijd voorzien van een dwarsprofiel.

Houten kozijn; meet de strakke dagmaat van het kozijn, hoogte en breedte. De hoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de aluminium strip, welke zich aan de onderkant tegen het kozijn bevindt*. Meet op de mm nauwkeurig en trek hier geen speling vanaf, wij zorgen voor de juiste productiemaat.

*Als de aluminium strip tussen de staande kozijnen zit gemonteerd, waardoor de onderkant van de sponning
vlak is, moet de inzethor besteld en gemeten worden als een kunststof kozijn. Dit in verband met de aftrekmaat die wij hanteren.


Plaatsen
Kunststof en houten kozijn; de inzethor kan van binnenuit geplaatst worden, te beginnen met de onderkant (waar
de druppels zitten). Vervolgens wordt de hor richting het kozijn gekanteld tot deze geklemd zit, meestal gaat openen en sluiten probleemloos. Mocht dit niet het geval zijn, dan moeten de sluitnokken (ronde nokken aan het draaideel) versteld worden, door deze af te stellen kan extra speling gecreƫerd worden.

Aluminium kozijn; de inzethor kan van binnenuit geplaatst worden. De hor wordt door middel van RVS beugeltjes aan de buitenzijde van het kozijn geklemd.

Laden
Laden