Horren programma

Het horren programma bied een uitgebreide keuze voor vrijwel iedere raam of deur. In je woonomgeving, of het nu de keuken, badkamer, slaap- of woonkamer is, ventilatie speelt een belangrijke rol. Belangrijk is dat men frisse lucht naar binnen laat, maar de insecten buiten houdt.

Uitvoering
De horren worden geleverd in een aantal systemen: Voor ramen rolhor Bologna, inzethor Roma, voorzethor Milano, en voor de deuren plisse hordeur Linate.

Download horren folder 2018
Download bestelformulier horren

Download plissé hordeur bestelformulier ODD montageset

Montagehandleiding plissé hordeur

Plissé hordeur Linate

De plissé hordeur is voorzien van een beweegbare kunststof ketting, die als geleider dient. De ondergeleider is slechts 4mm hoog en daarmee letterlijk drempelverlagend.

De plissé hordeur wordt standaard in het kozijn geplaatst bij deuropeningen smaller dan 160cm. Er is ook de mogelijkheid van op de dag plaatsing m.b.v. een “op-de-dag” set. De cassette kan eenvoudig verwijderd worden voor reiniging of om op te bergen tijdens de wintermaanden. Het profiel blijft in elke gewenste stand staan en klapt niet vanzelf terug. Een sluiting in de vorm van een magneet is hierdoor overbodig. Hierdoor is het ook mogelijk om 2 deuren tegen elkaar aan te laten sluiten, de oplossing voor de dubbele tuindeur of schuifpui.

De plissé hordeuren Linate worden in de standaardkleuren helder wit 9010 , gebroken wit 9001 en antraciet 7016 geleverd. Bij de kleur 9010 helder wit en antraciet 7016, worden zwarte kunststof onderdelen geleverd en bij de kleur gebroken wit 9001, gebroken witte onderdelen.

Alle standaard kleuren worden uit voorraad geleverd. Overige ral kleuren kunnen op verzoek, tegen meerprijs, worden geleverd.


Raamrolhor Bologna

De ronde raamrolhor Bologna wordt in de standaardkleuren helder wit 9010 en gebroken wit 9001 geleverd.

Bij de kleur 9010 helder wit en bij de kleur gebroken wit 9001 worden respectievelijk witte en gebroken witte onderdelen geleverd. Alle standaard kleuren worden uit voorraad geleverd. In de ronde raam rolhor Bologna bevindt zich een veerrol waartussen het ultra dunne gaas mooi op- en afrolt.

De cassette wordt op de geleiders geplaatst en hiertussen beweegt het gaas zich. De geleiders, de onderlat en de cassette zelf zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium. Standaard is de raamrolhor voorzien van een rem. De rolhor valt bij sluiten vanzelf inhet slot. Als u de onderlat indrukt komt de onderlat weer omhoog en rolt het gaas keurig op in de ronde cassette. De onderlat is voorzien van een afdichtingborstel waardoor eventuele oneffenheden worden geminimaliseerd.

De handgrepen kunnen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde geplaatst worden waardoor de rolhor zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.

Inzethor Draai- en kiepramen

De inzethor is geschikt voor praktisch alle houten, aluminium en kunststof draaikiepramen. De inzethor Roma wordt geplaatst zonder gaten te boren in het kozijn. De profiel is standaard 34mm diep (overige maten op verzoek) en de lip is slechts 1 mm, zodat openen en sluiten meestal moeiteloos gaat.

De inzethor is eenvoudig in de raamopening te klemmen en met behulp van inzetgreepjes weer te verwijderen. De inzethor is standaard te verkrijgen in helder wit (9016), gebroken wit (9001) en antraciet (7016). Overige kleuren op aanvraag.

Bij inzethorren groter dan 130cm wordt een tussenprofiel geplaatst, voor extra stevigheid.

Inzethor Roma Type AInzethor Roma Type BLaden
Laden