Gastblog Anita Hazewinkel

maandag 12 maart 2018
Image titleIn samenwerking met onze leveranciers willen wij u tweewekelijks een blog van één van hun experts presenteren op onze site om zo samen de kennis te vergroten en een stukje extra informatie over diverse onderwerpen te bieden.

Deze week is Anita Hazewinkel aan het woord, Customer Service Manager bij Rehamij.


De toekomst ligt bij lichtgevende kleding

Expert aan het woordBij ČERVA hebben ze maar één droom: dat elke ambachtsman of werknemer Hi-Vis outdoor kleding draagt. Hun visie sluit goed aan bij de nieuwe collectie van Knoxfield. En hoe ziet de perfecte Hi-Vis kleding er volgens hen uit?

Hi-Vis kleding volgens de normen

Dit soort Hi-Vis kleding verhoogt de zichtbaarheid van een persoon ‘s nachts tot maar liefst tien keer. Het is daarbij wel belangrijk dat de reflecterende banden en de tailleband aan alle kanten van de kleding is bevestigd. Hi-Vis kleding helpt echter niet alleen ‘s nachts. De kleding zorgt er ook voor dat er minder ongevallen plaatsvinden op plaatsenKnoxfield Hoodie waar werknemers verschillende vervoersmiddelen gebruiken in de mist, regen of sneeuw. Daarnaast neemt het aantal arbeidsongevallen niet alleen af op wegen, maar ook in bossen, dichtbij spoorwegen of op luchthavens.

Allereerst moeten de materialen en de bevestiging op de kleding voldoen aan EN ISO 20471 van 2013, die de vorige EN 471 heeft vervangen. De oudere standaard is nu alleen van toepassing op kleding die is gemaakt tijdens de geldigheidsduur van deze norm.

De EN ISO 20471 standaard deelt Hi-Vis kleding in 3 klassen in, volgens een minimum oppervlakte van reflecterende materialen:

Image title

In onze nieuwe Knoxfield collectie vindt u Hi-Vis kleding die voldoet aan de strengste eisen van de derde klasse. Bijvoorbeeld onze katoenen Knoxfield Hi-Vis hoodie. Deze heeft een stijlvol design en wordt in meerdere kleuren geproduceerd met twee gestikte reflecterende banden rond de romp en mouwen.

Een andere trend in de wereld van Hi-Vis kleding is fosforescerend materiaal. Kleding die is blootgesteld aan zonlicht of kunstlicht is dan enkele minuten lichtgevend, zelfs wanneer het licht niet meer brandt. Deze technologie is bijvoorbeeld handig bij een stroomstoring.


Eerdere gastblogs:
  • Robert van Wanrooij: Ophangsystemen als basis voor succes
  • Christian Klein: Een blik achter de coulissen van de productie van Mozart mesjes
  • Johan Berendsen: De geboorte van een nieuwe laminaatcollectie
  • Valérie Gozzo: Entreematten als design
  • Juliane Bettinga: Snel en stevig aan de wand bevestigd


  • Laden
    Laden