Gastblog Gonçalo Neves

donderdag 18 mei 2017
Gonçalo Neves - CorkartIn samenwerking met onze leveranciers willen wij u tweewekelijks een blog van één van hun experts presenteren op onze site om zo samen de kennis te vergroten en een stukje extra informatie over diverse onderwerpen te bieden.

Deze week is Dhr. Gonçalo Neves aan het woord, directeur-eigenaar van Corkart.


Duurzame design vloeren

Sinds 1987, toen mijn vader José Neves Corkart oprichtte (destijds Texcork), zijn onze waarden en missie onveranderd gebleven. Onze visie is simpel: het produceren van niet alleen excellente producten, maar ook nét dat beetje meer te geven dan nodig is. Meer kwaliteit, design, passie en toewijding. We vergeten daarbij nooit de mensen die het allemaal mogelijk maken; ons team, onze leveranciers en natuurlijk al onze klanten, partners en vrienden. Zij krijgen al ons respect en onze eerlijkheid.

Toen we startten en tijdens de vele jaren daarna, waren al onze producten op kurkbasis, zoals kurk papier, kurk textiel en kurk muren en vloeren. Dit betekent dat we altijd bezig zijn geweest met milieuvriendelijke, duurzame en veilige producten.


Veilig voor mens en milieu

Veilig voor mens en milieu

Nu bijna 10 jaar geleden zijn we gestart met de productie van Vinyl Concept en we blijven ons verbazen over dit product. Gezien onze achtergrond was het voor ons helder dat we Vinyl Concept alleen zouden produceren met 100% betrouwbare partners en grondstoffen. Wij houden ons aan de meest strenge voorschriften, certificaten en kwaliteitsinspecties en we houden onze producten vrij van gevaarlijke substanties zoals ftalaat. We gebruiken alleen veilige weekmakers en nog niet bewerkte, zuivere grondstoffen om er zeker van te zijn dat er geen zware metalen in onze producten terecht komen. Hiermee respecteren we niet alleen de wens van onze klanten, maar ook de natuur.

Om de veiligheid van onze producten te garanderen testen we alle producten voor het CE label en voldoen we aan het extreem strenge Health AgBB / Dibt certificaat (U-sign) met reguliere controles.


Voordelen van Vinyl Concept systemen

Voordelen van Vinyl Concept

Onze Vinyl Concept kan gelegd worden in zowel dryback variant (traditionele LVT) als in de zwevende uniclic variant. Dit geeft de reeks unieke kenmerken in de markt. Met uniclic kunnen we de uitstekende eigenschappen van LVT combineren met de unieke karakteristieken van een HDF-kern kliksysteem met een kurk backing. Zo krijg je extra comfort, extra geluidsabsorptie, gemakkelijke installatie en kun je bouwen op de sterkte van de HDF kern bij het installeren op een ongelijke ondergrond.

Vinyl Concept is een erg duurzaam en slijtvast product, perfect voor elke installatietype. Binnen onze reeks kun je zowel een oplossing vinden voor in je badkamer als voor op een drukke luchthaven.

Niet alleen moet het product technisch superieur zijn maar ook esthetisch verantwoord. Zo kun je kiezen voor zowel houtdecoren, steen decoren als een betonlook. Met onze realistische reliëf structuren (embossing register) voel je ook dezelfde structuur als die je ziet. Als je op zoek bent naar iets unieks kun je ook eens kijken naar onze matte decoren, die ook een uniek reliëf hebben binnen een regulier houtdecor.

Onze Lungo collectie, met planken van 1,8 meter, exclusieve designs, extreem bestendige toplaag en een micro V-groef is één van de meest unieke en interessante producten van Corkart.

Wij hopen dat iedereen veel plezier van onze vloerencollecties heeft en bedanken iedereen voor zijn/haar vertrouwen.


Eerdere gastblogs:
  • Irma de Groot: Verfrollen in alle soorten en maten
  • Ike: Machine met een grote of kleine brandstoftank?
  • Anita Hazewinkel: Het belang van persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Monique Meijer: Geluid en ondervloeren
  • Hubertus Gründler: De productie van een traproede

  • Laden
    Laden