Gastblog Mirella Freriks

donderdag 20 april 2017
Vraag het Ike - Makita
In samenwerking met onze leveranciers willen wij u tweewekelijks een blog van één van hun experts presenteren op onze site om zo samen de kennis te vergroten en een stukje extra informatie over diverse onderwerpen te bieden.

Deze week is Mirella Freriks, Product Manager Powertools bij Makita Nederland aan het woord.Machine met grote of kleine ‘brandstof’tank?

De markt schakelt steeds meer van snoer naar snoerloos. Voor bijna elke klus heeft Makita inmiddels een accumachine. Maar de ene accumachine is de andere niet. Sommige machines vergen weinig energie van hun accu, andere juist meer. Wanneer je een machine hebt die veel stroom verbruikt of waarmee je echt intensief gaat werken adviseert Makita om te kiezen voor een hoge accu met meer tankinhoud.

Wanneer kies je een lage accu?
Accu’s met een kleine tankinhoud kunnen groots werk leveren”, geeft kennisdeler Ike van Makita aan. “Het gaat om machines die veel doen, maar weinig stroom nodig hebben, zoals slagschroevendraaiers, brad-, pin- en nietmachines, maar ook multitools en compacte boor-/schroefmachines. Dit zijn geschikte machines voor lage accu’s “, legt Ike uit. Het grote voordeel van een lage accu is het gewicht en ook prijs. Ze zijn gemiddeld zo’n 250 gram lichter en goedkoper dan hoge accu’s.

Wanneer kies je een hoge accu?
Ike gaat verder: “Maar daarnaast zijn er machines die veel stroom verbruiken of vaak lang aan staan. In zo’n geval ben je beter af met een hoge accu. Denk maar aan een haakse slijper, een cirkelzaag, boor- en combihamers of decoupeerzagen. Dit zijn echt machines die zich thuis voelen op een hoge accu”.

MaatpakketMakita Maatpakket
Standaard biedt Makita uitvoeringen aan met een hoge accu en uitvoeringen zonder accu’s en lader. In dat laatste geval kun je met het Makita Maatpakket precies dátgene kiezen wat jij nodig hebt. Je bent dan niet meer gebonden aan een samengestelde uitvoering. Via het Maatpakket kun je dan je eigen keuze maken. Bijvoorbeeld een lage accu, omdat deze beter bij jouw product past. Of een autolader omdat je veel onderweg bent.

Tip van Ike
Tot slot nog een tip van Ike: “De levensduur van een accu gaat omhoog als je deze regelmatig op- en ontlaadt. Een accu met een kleinere tankinhoud op een machine die weinig stroom verbruikt wordt vaker opgeladen. Deze gaat daardoor dus langer mee”.

Voor meer tips van Ike kun je ons Kenniscentrum bezoeken. Daar kun je van alles vinden over techniek, innovaties en veilig en gezond werken.

Makita hoge en lage accu
Makita heeft hoge en lage accu’s voor haar 10,8V en 18V productlijnen.Eerdere gastblogs:
  • Anita Hanzewinkel: Het belang van persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Monique Meijer: Geluid en ondervloeren
  • Hubertus Gründler: De productie van een traproede
  • Arno Philipsen: Bespaar tijd met de juiste ondervloer
  • Gertjan Verwoert: Scratch No More pakt de oorzaak aan

  • Laden
    Laden