Emco schoonloopmatten

Emco Maximus

Om de vloeren in huis of winkel heel lang mooi en goed te houden is het van belang dat er geen vuil, vocht en zand naar binnen wordt gelopen. Zand werkt als een schuurmiddel en de combinatie van vocht en vuil kan in veel vloeren onuitwisbare vlekken achterlaten. Om de functionaliteit van een droogloopmat te combineren met de finesse van een mooi design werken wij met de wereldwijd bekende producten van Emco.

Entreemat van hoge kwaliteit

Aan een schoonloopmat voor de horeca worden andere eisen gesteld dan aan een mat bij de voordeur. Wij hebben daarom een drietal verschillende kwaliteiten matten standaard op voorraad. Alledrie de collecties zijn bedoeld voor binnen en leverbaar op vaste breedtes. De matten zijn te bestellen per rol van 25 strekkende meter of in de lengterichting op maat gesneden.

Onze instapkwaliteit, ideaal voor thuisgebruik en lichte projecten is de Emco Innova, met een dikte van 9mm en een poolgewicht van 870 gram per m² ideaal voor het verwijderen van vuil en vocht binnenshuis.

De standaardcollectie die geschikt is voor zowel binnenshuis en de meeste projecten is de Emco Maximus, 10mm dik en een poolgewicht van 1000 gram per m², leverbaar in een groot aantal kleuren en designs.

Voor grote projecten waar zwaar loopverkeer wordt verwacht is er de Emco Conform die een dikte van 11mm combineert met een poolgewicht van 1200 gram per m² die ook voldoet aan antislip vereisten. Hiermee is dit de ideale schoonloopmat voor bijvoorbeeld een school of een warenhuis. Deze schoonloopzone heeft een brandklasse Bfl-s1 bij tegels.

Schoonloopzone met designLogomat

Daarnaast is de schoonloopmat het eerste wat iemand ziet als hij door de voordeur binnenkomt en daarom zijn er warme en neutrale kleuren die passen bij zowel moderne, minimalistische intereiurs als bij een authentieke, warme inrichting. Voor bedrijven waar de schoonloopmat bij de entree ligt kan het ook letterlijk als visitiekaartje ingezet worden door te kiezen voor een Maximus logomat bedrukt met een eigen print.

Of het nu een tegelvloer, laminaat, tapijt of echt hout is, de Emco schoonloopmatten zorgen voor de optimale bescherming van de vloer

Schoonloopmat reinigen

De schoonloopmatten van Emco kunnen met een krachtige borstelstofzuiger eenvoudig schoon worden gemaakt. Als u de mat eens in de zoveel tijd intensiever wilt wassen dan kan dit het beste gedaan worden volgens een sproeiextractie-methode. Houdt er rekening mee dat de maximum watertemperatuur voor het schoonmaken van de matten 40 graden Celsius is.

Matten zelf op maat maken

De matten worden aangeleverd op een standaardbreedte van 130cm, 150cm of 200cm en kunnen ook zelf op maat gemaakt worden. Zorg ervoor dat de mat groot genoeg is om minimaal de eerste twee stappen van de linker- en rechtervoet op te zetten. Gebruik voor het snijden een scherp stanleymes en een rechte lat en snijd de matten altijd aan de onderzijde. Om te voorkomen dat er iets mis gaat bij het plaatsen is het altijd verstandig een professionele stoffeerder in de hand te nemen om de mat perfect te plaatsen.
Laden
Laden